Om Mullbäret

Varmt välkommen till oss på Mullbäret. På vår förskola ges varje barn uppmuntran, stöd och utmaningar så att varje dag bjuder på glädje, lek och lärande. Vi erbjuder ett varierat innehåll i trygga mindre sammanhang med engagerad, närvarande och kompetent personal.

Vi skapar kreativa mötesplatser där undervisning sker i den mindre gruppen och där fokus ligger på att barnen får prova och utforska själva. Våra lärmiljöer inspirerar och stimulerar barnen att utforska läroplanens alla målområden, så som musik, skapande, naturvetenskap, drama, teknik, matematik, språk och hållbar utveckling.

Förskolan ligger centralt vid Kungsholmstorg med egen gård. Vi har nära till Stockholms kulturupplevelser och bibliotek samt fina parker och parklekar, Uteverksamheten är viktig för oss och vi har verksamhet utomhus varje dag, vi erbjuder även utflykter i närområdet, det vi kan lära inne kan vi även lära ute.

Hos oss ska alla barn och vårdnadshavare mötas av glädje, engagemang och professionalism. Det är viktigt för oss att ni vårdnadshavare känner tillit och trygghet när era barn lämnas hos oss. Genom god daglig kontakt på förskolan och smidig information via förskoleappen TYRA, har varje familj bra insyn och kan snabbt och lätt kommunicera och ta del av förskolans arbete.

Maten som vi serverar på förskolan kommer från Greating och består av näringsrika måltider tillagade på plats i ugn. Greating väljer råvaror efter säsong och klimatberäknar allt som serveras. Typiska rätter består av grönsaker och klimatsmarta proteiner. Näringsrikt, gott och varierat är alltid på menyn.

Förskolan stänger tidigare 1 dag/månad då personalen har APT. Vi har även 4 utvecklings- och planeringsdagar utspridda under läsåret då förskolan är helt stängd.

Vi erbjuder även ett föräldramöte i september samt en Ljusfest i december. Under våren har vi våra utvecklingssamtal under mars och april samt vernissage i maj och sommaravslutning i juni.

Ett kalendarium för dessa datum är synligt i TYRA-appen inför varje läsår.

Vi erbjuder:

  • Möjlighet för barn att utvecklas i små grupper
  • Bra uteverksamhet på gården och närliggande park- och grönområden
  • Professionell, trygg och engagerad personal
  • Inspirerande lärmiljöer som lockar nyfikenhet och lust att vilja mer